Zimska šola - Amsterdam 2013

Pretekli teden je v Amsterdamu potekala tradicionalna zimska šola aikida pod vodstvom Wilko Vriesmana, 6. Dan Aikikai. Poleg naju je bilo na Nizozemskem še 8 članov Aikikai Zveze Slovenije.
Treningi so bili kot vedno odlično strukturirani. Jutranji treningi so se kot ponavadi začeli z bokkenom preostanek treningov pa smo delali prostoročne vaje. Najprej smo v statičnih vajah umirili točko prijema in jo centrirali, potem smo pustili, da naš center "pade" na tej točki med tem, ko mi ostanemo v ekstenciji. S tem smo dosegli, da se je sprostila centralna os po kateri smo lahko dvignili točko kontakta brez uporabe odvečne sile. Sledile so vaje v dinamičnem gibanju, vendar je najbolje, da pridete na treninge in sami izkusite, kar je težko opisati z besedami.

Ekipa s katero smo spali v doju je bila zelo raznolika, ampak smo se večinoma kar dobro ujeli, tako da smo se precej zabavali in tako lažje prenašali naporne treninge.

Še enkrat hvala vsem, ki ste s svojo prisotnostjo poskrbeli za lepe in poučne trenutke v zaključku leta 2013, želiva vam vse lepo in aikida polno leto 2014!


Posebna zahvala pa gre seveda našemu učitelju Wilko Vriesman Senseiju, ki se vsakič znova potrudi, da nas nauči kar največ in nam vlije ogromno motivacije za nadaljevanje naše poti!

V letošnjem letu pa se nam lahko priključiš tudi ti in z nami deliš te zanimive izkušnje.