Yudansha trening - november 2013


V nedeljo, 3.11.2013, sva se udeležila rednega mesečnega yudansha treninga v okviru Aikikai zveze Slovenije. Trening je potekal v Šenčuru v Cubis centru, vodil pa ga je glavni inštruktor zveze Jasmin Biščević, 4. Dan Aikikai.

Na tatamijih je bilo prisotno skoraj 20 aikidok iz različnih klubov zveze, ki so vložili veliko energije in ohranjali visok nivo koncentracije, tako da je bilo vzdušje za trening odlično.

Trening smo začeli z gyaku hanmi napadom, poudarek pa je bil na tem, da tori kreira situacijo v kateri uke želi oziroma mora prijeti roko. Po tem začetnem kontaktu mora tehniko nadaljevati tekoče, v nasprotnem primeru lahko uke nadaljuje svoj napad in zamišljena tehnika se ne more več zgoditi. Kasneje smo dvignili intenziteto z chudan tsuki napadom, kjer je tori moral ohranjati močno pozicijo nog, sproščen zgornji del telesa in s tem kontrolo nad potekom tehnike. V zaključku smo opravili še nekaj dihalnih vaj, da smo sprostili telo ter ponovno potrdili občutek centra v lastnem telesu.

Po treningu je sledilo sproščeno druženje s prijatelji iz drugih klubov.

Decembra pa nas čaka še zadnji yudansha trening v tem letu - se vidimo na tatamijih!