Poročilo s seminarja z Yukimitsu Kobayashi Shihanom in Wilko Vriesman Senseijem

Foto: Miran Rebrec
V torek, 11.02.2014, smo ponovno imeli seminar s predstavnikom Hombu Doja Yukimitsu Kobayashi Shihanom, 7. Dan Aikikai in našim glavnim učiteljem Wilko Vriesman Senseijem, 6. Dan Aikikai.

Foto:Miran Rebrec
Na tatamijih se nas je zbralo preko 50 aikidok iz vseh klubov Aikikai zveze Slovenije. Napolnili smo dvorano Buba v Ljubljani, tako da je bilo vzdušje za trening enkratno. Veliko je bilo starih in tudi novih obrazov, kar pomeni, da nam uspeva privabiti tudi nove generacije aikidok k tej zelo zanimivi borilni veščini. Zaenkrat smo torej na dobri poti, da bo čez čas aikido širše poznana in priznana disciplina v Sloveniji.
Trening je bil hkrati zahteven in zabaven in vsi smo se marsikaj naučili. Vriesman Sensei je začel z bolj fizičnim ali "mesnatim" delom, ki ga je potem še nadgradil z občutkom centra v tehniki in bolj prefinjenim gibanjem.

Foto: Miran Rebrec

Bili smo odlično ogreti za nadaljevanje s Kobayashi Shihanom. Z njegovim značilnim šaljivim in sproščenim načinom z veliko vložene energije in švica je uspel pritegniti vsakega od nadaljevalcev pa do skoraj popolnih začetnikov. Slednjim je tudi namenil veliko pozornosti in jim skušal čim bolj natančno predstaviti osnove gibanja v tehnikah, ki smo jih vadili.
Iz Keiko Doja se nas je seminarja udeležilo 7, za nekatere pa je bil to nasploh prvi seminar. Samo tako naprej.
Foto: Iztok Kveder

Seminar je popolnoma uspel in veselimo se že naslednjega.