Začetni tečaj

Aikido Keiko Dojo Ljubljana organizira začetne tečaje borilne veščine aikido. Ta tečaj je namenjen vsem, ki bi radi spoznali nekaj novega.

Za začetek potrebujete samo spodnji del trenirke in navadno majico, treniramo bosi.

V aikidu ni tekmovanj, kar pomeni, da lahko vsak trenira z vsemi ostalimi na svojem lastnem nivoju. Učitelji tudi strukturirajo treninge tako, da se najprej naučimo osnovnih veščin (pravilno padanje, osnovni koraki, osnovne tehnike), preden se lotimo zahtevnejših tehnik ali povišamo intenziteto vadbe.


Vadbo lahko brezplačno in neobvezujoče dvakrat preizkusite ter se nato odločite ali boste nadaljevali s tečajem. 

Po treh mesecih se boste naučili osnovne korake in padce ter tudi nekaj začetnih tehnik. Izboljšala se vam bo kondicija in ravnotežje, prav tako pa koordinacija v prostoru. Velik poudarek je tudi na dobri drži ter nizkem stavu, tako da se vaša drža izboljša prav tako pa se začnejo graditi mišice nog in srednjega dela telesa. Vsi ti dejavniki pa bodo vplivali tudi na izboljšanje vaše samozavesti. Izkušnje iz borilnih veščin niso potrebne, saj se na začetku dela bolj ali manj statično s prijemi.


Na koncu trimesečnega obdobja boste pripravljeni na vaš prvi izpit (izpit za 6.kyu). Prav tako pa se lahko za tem priključite skupini na rednih treningih in napredujete na vaši aikido poti.

Če se želite naučiti nekaj novega, izboljšati vaše gibalne navade in nasploh poskrbeti za zdravje vašega telesa in duha, je začetni tečaj aikida kot nalašč za vas.

Treningi potekajo v centru Premik na Neubergerjevi 9 v Ljubljani (Zupančičeva Jama).

Termin je vsak torek in četrtek ob 19.30 – 21.00.

Z NASLEDNJIM TEČAJEM PRIČNEMO OKTOBRA 2024. 
Prijavite se na ljubljana.aikido@gmail.com.

Želiva vam obilo poguma in dobre volje, ter da se kmalu vidimo na tatamijih!