Seminar s Hombu Shihanom

Pretekli vikend smo imeli že osmič čast v Sloveniji gostiti rednega učitelja iz svetovnega sedeža aikida, Hombu Doja v Tokiju, Yukimitsu Kobayashi Shihana, 7. Dan Aikikai. Kot ponavadi ga je na tem seminarju spremljal naš učitelj Wilko Vriesman Sensei, 6. Dan Aikikai. Seminar se je letos prvič odvijal v dveh dneh.

Kobayashi Shihan nas je pohvalil in rekel, da se vidi, da napredujemo. Pokazalo se je torej, da se tako tehnično kot organizacijsko izboljšujemo, kar je dober obet za prihodnost. 

Pri treningih, ki sta jih vodila oba učitelja je bil poudarek na dobrih osnovah, na podlagi katerih lahko gradimo. Prisotni so bili člani večine klubov zveze, med njimi tudi štirje iz našega kluba, tako da je bilo zanimivo trenirati s starimi prijatelji in tudi z nekaterimi novimi obrazi.

V soboto po treningu sva se z Nastasjo udeležila še večerje z učiteljema, kjer smo se imeli lepo in še bolj utrdili vezi med nami.

Kobayashi Shihan se bo ponovno vrnil naslednje leto, medtem, ko bomo seminar z Wilkotom imeli že čez dober mesec. Tako, da ostane še nekaj časa za pripravo, potem pa se vidimo v čim večjem številu na tatamijih!