Poletna šola Christiana Tissierja v Franciji

Zadnji teden julija smo se udeležili poletne šole Christiana Tissierja Shihana, 8. Dan Aikikai, v Roquebrune sur Argensu v Franciji. Šola, ki jo je obiskalo okoli 200 aikidok iz celega sveta, je vsebovala vadbo z lesenim mečem (bokken), leseno palico (jo) in seveda tudi prostoročne tehnike.

Izjemni vročini smo kljubovali s še bolj intenzivno vadbo na zelo visokem tehničnem nivoju. Izkušnja treninga tudi z našim učiteljem Wilko Vriesmanom in veliko drugimi visoko rangiranimi in zelo izkušenimi aikidokami je neprecenljiva.

Eden izmed poudarkov je bilo delo iz bokov in njihova krepitev, kar je dobra baza za nadaljnje delo. To in še mnoge druge zadeve smo potem vadili v vseh mogočih oblikah in situacijah. Skratka bilo je zabavno poučno in predvsem "švicno" :)

Poleg treningov pa je bilo seveda dovolj časa za kopanje na fracoski azurni obali in pohajkovanje po ikoničnih obmorskih krajih. Seveda pa sva uživala tudi v vrhunski kulinariki, ki je tam prisotna tako rekoč na vsakem koraku.


Nadaljevanje aikido poletja bo tokrat kar v Ljubljani, saj bo imel naš učitelj Wilko Vriesman tradicionalno poletno šolo, ki bo potekala v štirih dneh med 25. in 28.8. Odlična priložnost, da se "ogrejete" pred začetkom nove sezone :)


Lep aikido pozdrav in se vidimo na tatamijih!