Poročilo s seminarja v Budimpešti

Pretekli vikend smo se štirje člani Keiko Dojo Ljubljana udeležili seminarja pod vodstvom Bruno Gonzaleza, 6. Dan Aikikai, v Budimpešti. Bruno je naš stari znanec, saj se njegovih seminarjev udeležujemo že kar nekaj let, vendar je vsakič znova neka nova zgodba. Ponovno smo delali na kontroli vertikalne osi napada, ki omogoča primeren odgovor na različne vrste napadov. Tudi tokrat smo kot ponavadi prostoročne tehnike navezovali na delo z orožjem - bokkenom. Tako pri vadbi z bokkenom, kot tudi pri prostoročni vadbi pa smo za isti namen uporabili precej drugačne vaje. 

Eden od pomembnih poudarkov na Brunotovih seminarjih je tudi ta, da sta napadalec in izvajalec tehnike vedno prisotna in živa v posameznem trenutku. To pomeni, da ne smemo zapasti v neko rutino in tehnike izvajati robotsko, ampak se prilagodimo vsaki situaciji posebej in reagiramo primerno trenutnemu dogajanju. To se sliši popolnoma enostavno in logično, vendar je v praksi veliko težje kot si mislimo. Če ne verjamete, vas vabim, da naslednjič poskusite tudi sami ;)

Ob seminarju, ki smo ga poleg domačinov obiskali še Srbi, Ukrajinci, Finci in seveda Slovenci, smo imeli odlično kulinarično izkušnjo v znani palačinkarni, prav tako pa smo se razvajali v parku in se prepuščali sončnim žarkom.

Zagotovo se vrnemo ob naslednji priložnosti, pridi z nami tudi ti ;)