Velikonočni seminar v Parizu

Konec aprila sva se učitelja v Keiko Dojo udeležila tradicionalnega velikonočnega seminarja v Parizu. Seminar poteka pod vodstvom Christian Tissier Shihana, 8. Dan Aikikai. Udeležba je bila kot vsako leto številčna, med 300 - 400 aikidok iz celega sveta. Med njimi je izjemno veliko visoko-rangiranih mojstrov, ki glavnemu učitelju sledijo tudi 30 in več let. Tako si na trenutke kar obdan z mojstri ranga 5., 6. in tudi 7. Dan in se kar težko odločiš s kom bi treniral najprej ;) 
Kot ponavadi smo jutra začeli z vajami z bokkenom, preostali del dneva pa smo vadili prostoročno. Tema seminarja je bila tokrat tehnika irimi nage, h kateri smo se vedno znova vračali in jo obravnavali iz različnih zornih kotov.


Poleg seminarja sva obiskala tudi običajne treninge v doju Cercle Tissier, ki sta jih vodila glavni učitelj Tissier in nam dobro znani Bruno Gonzalez, 6. Dan. Sam pa sem bil ponovno tudi v doju Fabrica Croize-ja, 5. Dan. Tam se je odvijal poseben trening pod vodstvom italijanskega mojstra Francesca Dessi-ja, 6. Dan, ki je v aikido vključeval elemente karate-ja in juda. Bilo je izjemno zanimivo in poučno, na trenutke pa tudi zabavno ( razen če je tehniko izvajal na tebi ;) ).

Seveda pa sva imela tudi nekaj prostega časa, ki sva ga izkoristila za ogled nekaterih pariških znamenitosti. Med drugim sva se sprehodila po vrtovih Versaillesa, Picassojevi galeriji in nekaterih drugih znamenitostih. Okušala pa sva tudi vrhunsko francosko kulinariko, ki se ji ni moč upreti.











Sedaj nas čaka delo na domačih tatamijih, poleti pa spet novim dogodivščinam naproti! :)