Poletna šola Markelo 2013


Prejšnji teden sva se z Nastasjo udeležila tradicionalne poletne šole aikida v Markelu, na Nizozemskem. Kot vedno je šolo vodil Wilko Vriesman, 6. Dan Aikikai, ki pa se mu je za dva dni pridružil še mojster Iwama ryu stila, Ulf Evenas Shihan, 7. Dan  Aikido.

Evenas Shihan nam je v štirih treningih predstavil osnove Iwama ryu aikida, tako smo vadili tehnike z mečem, s palico ter prav tako prostoročne tehnike. Poleg samih vaj pa nam je povedal tudi marsikatero zanimivo zgodbo iz zgodovine aikida. Med drugim smo izvedeli, kako se še reče prvi kati...

Vriesman Sensei je v svojem nepogrešljivem slogu odlično povezal svojo razlago s koncepti, ki jih je predstavil Evenas Shihan. Teden se je nadaljeval s koncepti, kako ostati na liniji (online), kako označiti svoje točke v tehniki in seveda kako ohranjati svoj center. Poznane teme, ki pa vsako leto dobivajo novo širino in predvsem globino.

Vsekakor izkušnja, ki je ne gre zamuditi.
Lp
Matjaž

P. S. Bliža se tudi poletna šola aikida v Ljubljani, tako da spremljajte našo spletno stran za več informacij, ki bodo sledile.