Seminar - Bruno Gonzalez - Budimpešta 2014


Pretekli vikend smo se ponovno udeležili seminarja mojstra Bruno Gonzaleza, 5. Dan Aikikai, v Budimpešti. Tokrat smo bili prisotni štirje člani našega društva, družbo pa nam je delal naš dobri prijatelj Tadej. Na seminarju je bila tokrat zelo mednarodno pestra družba; poleg nas in Madžarov je bilo še veliko Srbov, Avstrijcev in Nemcev pa tudi Čehi, Finci, Rusi in drugi bi se našli.


Poudarek na tokratnem seminarju je bil na vajah za odprtost in odpiranje zgornjega dela telesa, prsnega koša in ramenskega obroča. Osnovni napad je bil kata dori naša naloga pa je bila preko raznih tehnik ohranjati odprtost v zgornjem delu telesa. Tudi tokrat se je prostoročno gibanje zelo navezovalo na gibanje z bokkenom, ki smo ga predhodno vadili. Kot ponavadi je bil Bruno zelo natančen in poudarjal stalno povezavo s partnerjem, prav tako pa je predvsem pri vadbi z bokkenom pa tudi pri prostoročni vadbi bilo pomembno da uke reagira primerno na akcijo torija. To pomeni, da ne reagira preveč ali premalo pa tudi ne prezgodaj ali prepozno. Skratka naporno (predvsem mentalno) a poučno.


Prosti čas smo izkoristili za večerjo v prijetni restavraciji blizu hotela. V nedeljo po seminarju pa smo šli pokušati najboljše palačinke v mestu :) . Tudi vreme nam je bilo naklonjeno in smo se lahko tudi malo sprehodili po mestu.


Ponovno prijetna izkušnja in se vrnemo naslednjič. Hvala AIKIDOFRIENDS za organizacijo!

Foto: Tadej Maligoj