Zimska šola Amsterdam 2014

Kot vsako leto smo tudi 2014 zaključili s tradicionalno zimsko šolo aikida v Amsterdamu, pod vodstvom našega učitelja Wilko Vriesmana, 6. Dan Aikikai. Udeležila sva se je učitelja v Keiko Dojo, poleg naju pa je bilo prisotnih še 6 članov Aikikai zveze Slovenije. Seveda pa je bilo tudi veliko domačinov, nekaj Belgijcev, Nemcev in tokrat tudi Romunov.

Šola je bila zelo zanimiva in poučna. Jutranji treningi so se začeli z bokkenom (leseni meč), kjer smo si pogledali določene principe, s katerimi smo potem nadaljevali pri prostoročni vadbi. Glavna tema šole je bila 5 zelenih luči. To pomeni, da si tehniko lahko izvedel takrat, ko si imel odprta oba boka, obe rami in zravnano glavo. Vse to pa seveda v sproščenem stanju. Ko smo osvojili osnovni koncept, smo stopnjevali pritisk in preizkušali in premikali svoje meje. Wilko Sensei je ponovno uspel pritegniti in motivirati vse sodelujoče, da so dali vse od sebe in s tem ustvarilo odlično vzdušje za rast in napredek. 


Seveda smo imeli po treningih veliko časa za skupno druženje in pogovore, spoznali smo nove prijatelje in se imeli lepo. Tokrat sva na Nizozemskem preživela tudi novo leto in tudi to je bila zanimiva izkušnja.

Sedaj pa je počasi že čas, da se srečamo ponovno na treningih v našem klubu. Se vidimo kmalu na tatamijih!