Stage de Pâques v Parizu

Prejšnji teden sva učitelja iz Keiko Doja sodelovala na tradicionalni spomladanski šoli Stage de Paque, ki jo vodi učitelj našega učitelja Wilko Vriesmana - Christian Tissier Shihan, 8. Dan Aikikai. Šola je potekala 6 dni v Parizu. Zjutraj je bila na vrsti ena ura vadbe z bokkenom nato pa so sledile še prostoročne tehnike. 


Med tednom so bili zvečer še dodatni treningi v znamenitem Doju Le Cercle Tissier. Prisotnih je bilo ogromno izkušenih aikidok iz celega sveta. Nekateri so prišli iz severne in južne Amerike, Kanade, Japonske, Jordanije in iz veliko evropskih držav. 

                     

Poleg našega učitelja in še nekaj prijateljev iz Nizozemske pa sva srečala in spoznala veliko novih prijateljev aikidok. Ozračje na tatamijih je bilo sproščeno in delovno. Treningi so bili intenzivni in poučni. Koliko od tega odneseš pa je bilo kot vedno odvisno od lastnega vložka. Pri bokkenu smo največ poudarka namenili drugi kati prve seriji Kashime in njenim variacijam ter nekaterim tehnikam iz Kenjutsa. V prostoročni vadbi pa smo obdelali široko paleto tehnik med drugim tudi suwari in hanmi handachi waza. Glavni poudarek pa je bil na osnovnih principih, ki tvorijo podstat vsem tehnikam in njihovim aplikacijam. 

Poleg napetega režima treninga pa sva imela še dovolj časa za druženje in ogledovanje veličastnega Pariza.

 


Vsekakor pozitivna izkušnja, ki bo še dolgo ostala v spominu.