Jesenska šola - Berlin 2018

V preteklem tednu sva se učitelja v Keiko Dojo ponovno udeležila jesenske šole Christian Tissier Shihana v Berlinu. Tokrat je potekala na standardni lokaciji v bližini botaničnega vrta. 


Tatamiji so bili, kot vedno, nabito polni. Tokrat, pa smo prvi dan žal bili priča tudi nekaterim poškodbam, tako da ni odveč, da še enkrat opozorim na to, da bodite pozorni na svojo okolico, tudi če čisto "not padete" v trening.


Seminar je bil kot vedno na zelo visokem nivoju, ponovno pa se je izkazalo, da je iskren in skoraj lasersko natančen napad in primerne reakcije ukeja, pogoj za napredek in delo na tej ravni. 

Dopoldanski trening je bil razdeljen v vaje z bokkenom, kjer smo uporabili tiste kate in njihove variante, ki vsebujejo pozicije rok in telesa, ki so najbolj podobne tistim, ki smo jih kasneje vadili v prostoročnem delu.

Popoldan pa smo vadbi osnovnih tehnik dodali še razne naprednejše variante, s katerimi smo samo še poglobili znanje.

Sam sem se udeležil tudi dodatnega treninga pod vodstvom Bodo Rödela, enega najboljših Tissierjevih učencev, ki mi je bil tudi zelo zanimiv.

Lepo je bilo ponovno srečati prijatelje iz vsega sveta, tokrat tudi nekaj iz Slovenije, ter z njimi potrenirati in se podružiti.

Berlin je lepo mesto, kjer se hitro počutiš sprejetega. Moram pa pohvaliti tudi izredno dobro in cenovno relativno ugodno hrano, tako nemške kot internacionalne kuhinje.


Zagotovo se bova vrnila.

Danke Berlin! :)