Aikido počitnice na pariških tatamijih

Pretekli teden sem preživela par dni na pariških tatamijih ob različnih priložnostih.

V soboto je bil seminar v Tissier-jevemu dojo v Vincennesu. Večinoma so bile prisotne aikidoke iz Pariza, par nas je pa bilo mednarodnih udeležencev. Seminar je bil intenziven in na visokem nivoju. Predvsem smo vadili variacije tehnik in njihovo aplikativno obliko.

V nedeljo je bil regionalni seminar, ki ga je prav tako vodil Christian Tissier, 8. Dan Aikikai. Seminar je bil razdeljen v dva dela. Prvi je bil namenjen prikazu tehničnih smernic za opravljanje izpitov, saj je te vrste seminar tudi obvezen za vse, ki se pripravljajo na izpit. Tako se je na tatamijih zbralo ogromno ljudi iz vseh dojov iz regije. Vadili smo osnovne tehnike - ikkyo, nikyo, sankyo in yonkyo. Drugi del seminarja je bil "master class" in udeležba je bila manjša, zato smo tehnike izvajali intenzivnejše ter "na večje". 

Vir: povezava

Ponedeljek sem izkoristila za obisk doja od Fabrice Croize-ja. Trening je bil namenjen vsem stopnjam, vendar smo vadili marsikatero aplikacijo ali variacijo, s katero se redko srečam. V torek pa sem ponovno šla v Cercle Tissier, kjer je Tissier Shihan vodil trening. Imela sem priložnost trenirati z učitelji, ki ponavadi sami vodijo seminarje, tako da je bilo zelo zelo intenzivno, vendar odlično :)

"Skrivni" prehod proti doju

Čudovit prostor pred dojom

Dojo

Domov sem prišla utrujena, vendar polna idej in elana, tako da se res veselim današnjega treninga, da skupaj preizkusimo "novosti" ;)

Tokrat sem med prostim časom odšla v Orangerie, kjer imajo Moneta in super gostujočo razstavo.





Se vidimo na tatamijih!