Na seminarju v Kölnu

Pretekli vikend sem se udeležil seminarja v Kölnu, pod vodstvom Christian Tissier Shihana, 8. Dan Aikikai. 

145 aikidok iz vseh koncev Evrope je intenzivno vadilo preko treh treningov. Vzdušje je bilo delovno in prijateljsko. Na tatamijih sem po dolgem času srečal tudi nekaj nizozemskih aikidok, ki se jih spomnim še iz prve poletne šole, ki sem se je udeležil v letu 2005.

Ker sem bil prvič v mestu, sem veliko hodil naokrog in si ogledoval znamenitosti, kot je Dom. Prav tako sem bil v tipično nemški ustanovi in sicer mestnem kopališču – savni. 

Seveda brez dobre hrane ne gre, tako sem bil v kar nekaj vrhunskih restavracijah, kjer imajo zanimivo, okusno in cenovno dostopno hrano.

Izlet sem zaključil z obiskom ponedeljkovih treningov v doju Bodo Rödela, 6 Dan Aikikai, ki je en najboljših Tissierjevih učencev v Nemčiji. 

Zmotila me ni niti prestavitev mojega povratnega leta in dolgo čakanje v vrsti za varnostni pregled na letališču zaradi stavke v Nemčiji, ker je potrebno podpreti boj za izboljšanje stanja delavskih pravic povsod po svetu. Na koncu pa še fotografija, ki pokaže, da imajo ponekod v naši bližini še pravo zimsko pravljico.

Lep pozdrav in do prihodnjič na tatamijih!