Poletna šola aikida v Franciji

Konec julija sva se udeležila poletne šole Christiana Tissiera, 8. Dan Aikikai, v Roquebrune sur Argens v Franciji. Kot vedno je bila šola tudi tokrat dobro obiskana in zelo vroča. Urnik je vseboval dnevne treninge z bokkenom, kakor tudi prostoročno vadbo. Tri treninge z jo-jem pa so vodili italijanski mojster Francesco Dessi ter francoska mojstra Mare Seye in Fabrice Croize.

Principe aikida smo vadili skozi različne osnovne tehnike, ki so se pokazali tudi pri delu z orožjem. Vzdušje na teh seminarjih je kot običajno delovno in konstruktivno, vse poteka v prijateljskem duhu.


Tokrat sem izkoristil specifičen urnik s popoldanskim pričetkom seminarja in sem se ob sončnem vzhodu prvič vzpel na lokalno »goro« Rocher de Roquebrune (ok. 360 m.n.v. :))od koder se ponujajo lepi razgledi na okolico.


Še ena letošnja novost je bil apartma z bazenom, ki je dobro služil kot ohladitev po vročih treningih. Skupaj z odlično francosko kulinariko je bila to še ena nepozabna izkušnja, ki služi kot inspiracija za začetek nove sezone aikido treningov v Ljubljani.


Vabljeni, da se nam pridružite!